-19%
,

KD43XG7096BAEP

Sony

Спореди
  • Големина од 108 см (43”)
  • Висок динамички опсег 4K
  • 4K X-Reality™ PRO
  • YouTube™ и многу повеќе

25,990 ден 31,990 ден

XG70 | LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор
Гледајте подетални и поживописни слики во 4K со подеднакво квалитетен звук.
Подобрени 4K детали со 4K X-Reality™ PRO
Одличниот звук се усогласува со сликата со ClearAudio+
Пристапете до YouTube и други веб-сајтови преку вградениот Wi-Fi
4K HDR-телевизор со 4K X-Reality™ PRO, TRILUMINOS-екран, ClearAudio+ и YouTube™

Година на моделот2019
Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)43″ (42,5″)
Големина на екранот (см, мерено дијагонално)108,0 см
Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)Прибл. 97,0×57,0x5,7 см
Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)Прибл. 97,0×63,0x26,0 см
Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)Прибл. 107,0 x 69,5 x 14,1 см
Ширина на држачотПрибл. 67,3 см
VESA® поставеност на отворите (Ш x В)10,0×20,0 см
Тежина на телевизорот без држачПрибл. 9,7 кг
Тежина на телевизорот со држачПрибл. 10,3 кг
Тежина на картонското пакување (бруто)Прибл. 15 кг
Wi-Fi® стандардиСертификат за Wi-Fi® 802.11b/g/n
Влезови за етернет1 (долу)
Поддршка за Bluetooth® профилиНе
Поврзување со паметен телефонPhoto Sharing Plus
Поврзување медиуми
Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска1 (страничен)
Влез(ови) за IF (сателитска)1 (страничен)
Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)Не
Композитен видео влез(ови)1 (долу)
RS-232C влез(ови)Не
Вкупно HDMI влезови3 (2 странични, 1 заден)
HDCPHDCP2.3(за HDMI™1/2/3)
HDMI-CECДа
MHLНе
HDMI повратен аудио канал (ARC)Да (ARC)
Дигитален аудио излез(и)1 (долу)
Излез(и) за слушалки1 (заден)
Аудио излез(и)1 (заден / хибриден со излез за слушалки)
Излез(и) за сабвуфер1 (заден / хибриден со излез за слушалки)
USB приклучоци3 (странични)
Снимање на USB HDDДа (освен Италија)
Поддршка за формати на USB уредиFAT16/FAT32/NTFS
Кодеци за репродукција преку USBMPEG1/MPEG2PS/MPEG2TS/AVCHD/MP4Part10/MP4Part2/AVI(XVID)/AVI(MotionJpeg)/WMV9/MKV/WEBM/WAV/MP3/WMA/JPEG
Вид на екранLCD екран
Резолуција на екранот (Х x В, точки)3840×2160
Вид на задно осветлувањеEdge LED
Вид на затемнување на задното осветлувањеЗатемнување на слика
Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)Да (HDR10, HLG)
Процесор за сликаНе
Подобрување на острината4K X-Reality™ PRO
Подобрување на боитеTRILUMINOS™ екран
Технологија Live Colour™
Подобрување на контрастотПодобрување на динамичкиот контраст
Подобрување на движењата (стандардни Hz)Motionflow™ XR 400 Hz (стандардно 50 Hz)
Поддршка за видео сигналиHDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60 Hz), 1080p(30, 50, 60 Hz), 1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 576i, 480p, 480i
Режими на сликаЖивописно, стандардно, прилагодено, кино, спорт, фото-живописно, фото-стандард, фото-прилагодено, игри, графика, HDR-живописно, HDR видео
Поддршка за HEVC (емитување)Да (до 3840×2160/60p со 10 бита)
Излезна моќност на звукот10W + 10W
Вид на звучникотЗвучник со рефлективен бас
Конфигурација на звучнициЦелосен опсег (рефлективен бас) x2
Поддршка за Dolby формат на звукDolby™ Audio(Dolby™ Digital, Dolby™ Digital Plus, Dolby™ AC-4)
Поддршка за DTS формат на звукDTS дигитален опкружувачки звук
FM радиоДа(само RU и UA)
Обработка на звукотClearAudio+
Симулиран опкружувачки звукS-Force преден опкружувачки звук
Режими на звукСтандардно, музика, кино, спорт
РЕЖИМ ЗА ЦЕНТРАЛЕН ЗВУЧНИК НА ТЕЛЕВИЗОРОТНе
Оперативен системLinux
Јазик на екранотБУГАРСКИ/КАТАЛОНСКИ/ЧЕШКИ/ДАНСКИ/ГЕРМАНСКИ/ГРЧКИ/АНГЛИСКИ/ШПАНСКИ/ЕСТОНСКИ/ФИНСКИ/ФРАНЦУСКИ/ЕВРЕЈСКИ/ХРВАТСКИ/УНГАРСКИ/ИТАЛИЈАНСКИ/КАЗАКСТАНСКИ/ЛИТВАНСКИ/ЛАТВИСКИ/ХОЛАНДСКИ/НОРВЕШКИ/ПОЛСКИ/ПОРТУГАЛСКИ/РОМАНСКИ/РУСКИ/СЛОВАЧКИ/СЛОВЕНСКИ/СРПСКИ/ШВЕДСКИ/ТУРСКИ/УКРАИНСКИ/БОСАНСКИ/МАКЕДОНСКИ
Јазик за внесување текстАНГЛИСКИ/ХОЛАНДСКИ/ФРАНЦУСКИ/ИТАЛИЈАНСКИ/ГЕРМАНСКИ/ГРЧКИ/ТУРСКИ/ШПАНСКИ/КАТАЛОНСКИ/ПОРТУГАЛСКИ/ПОЛСКИ/ЧЕШКИ/УНГАРСКИ/РУСКИ/БУГАРСКИ/ФИНСКИ/ДАНСКИ/ШВЕДСКИ/НОРВЕШКИ/СЛОВАЧКИ/РОМАНСКИ/СЛОВЕНСКИ/ЕСТОНСКИ/ЛАТВИСКИ/УКРАИНСКИ/ЛИТВАНСКИ/ХРВАТСКИ/МАКЕДОНСКИ
Лента за содржиниНе
Гласовно пребарувањеНе
Електронски програмски водич (EPG)Да
Internet BrowserVEWD
Тајмер за вклучување/исклучувањеДа
Тајмер за заспивањеДа
ТелетекстДа
Две сликиНе
Придружен текст (аналоген/дигитален)(Аналоген) Не
(дигитален)Превод
Ознака за енергетско нивоA
Големина на екранот (см, мерено дијагонално)108,0 см
Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)43″ (42,5″)
Потрошувачка на енергија (при работа)Номинално: 100 W / Стандардно: 66,0 W
ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*96 kWh/годишно
Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)0,50W
Сооднос на најголемо осветлување за ЕУ73%
Присуство на оловоДа
Количество жива (мг)0.0
Енергетски потреби (напон/фреквенција)AC 220-240 V, 50 Hz
DC 19,5 V
Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлувањеДа
Контрола на динамично задно осветл.Да
Боја на рамкатаЦрна
Дизајн на држачотМат црна боја
Број на приемници (антенски/кабелски)1 (дигитален/аналоген)
Број на приемници (сателитски)1
ТВ систем (аналоген)B/G, D/K, I
Покриеност на канали од приемникот (аналогни)45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална антенска телевизија)DVB-T/T2
Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)DVB-C
Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)DVB-S/S2
Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)IF фреквенција 950-2150MHz
CI+Да
Аудио описАудио опис
Придружен текстПоднаслов
Дополнителна галантеријаНосач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата