,

KD75XH9505BAEP

Sony

XH95 | Full Array LED | 4K Ultra HD | HDR
Уживајте во неверојатно реалистични слики и совршено усогласен звук
Зголемете ја резолуцијата на сите содржини до 4K со 4K X-Reality™ PRO
4K HDR-телевизор со процесор за слика X1™ Ultimate, Full Array LED и Acoustic Multi-Audio™
Поврзување преку Bluetooth®
Clear Phase за рамномерни и балансирани фреквенции

179,990 ден

BRAVIA™ користи моќен компјутерски модел за анализа и компензација на неправилностите во одзивот на звучникот. Тоа се врши преку „семплирање“ на фреквенцијата на звучникот со поголема прецизност. Информациите се враќаат назад за да ги поништат ненадејните зголемувања или намалувања во стандардниот одзив на звучникот – резултирајќи со чист и природен звук и рамномерна репродукција на сите фреквенции.
Chromecast ви овозможува да ги проследувате омилените видеоснимки, игри и апликации од мобилниот уред кон телевизорот со максимален квалитет. Сè што е потребно за да ги зголемите саканите содржини е еден допир на копчето за префрлување на екранот од уредот со Android или iOS. Проследувајте содржини, а потоа продолжете да пребарувате преку телефонот или таблет-уредот.

Бренд