-9%
, , ,

Sony Soundbar HTS400

Sony

  • S-Force PRO Front Surround создава звук како во кино
  • Безжичниот сабвуфер нуди подлабок и помоќен звук
  • X-Balanced Speaker Unit за јасни вокали
  • Поврзување со вашиот телевизор со еден кабел преку HDMI ARC
  • Поврзување преку Bluetooth® за безжично проследување на звук

15,490 ден 16,990 ден

Слушајте го звукот насекаде околу вас
Звучникот во вид на лента го спојува висококвалитетниот стандард Dolby® Digital со нашата технологија за виртуелен опкружувачки звук S-Force PRO Front Surround. Тој ќе ве внесе во филмовите што ги сакате преку симулација на опкружувачки звук како во кино.

Опкружувачки звук на едноставен начин
Користејќи само предни звучници, уникатната технологија на Sony за дигитална обработка на звучното поле виртуелно го репродуцира полето на опкружувачкиот звук, а звукот ќе доаѓа кон вас од две страни. Уживајте во богат и филмски опкружувачки звук.

Уживајте во јасни дијалози и моќен звук
Моќните звучници создаваат звук со широк опсег низ вашата просторија, благодарение на технологиите како X-Balanced Speaker Unit и заоблените засеци по работ на звучниците што ја подобруваат острината на вокалите. Затоа, без разлика дали гледате филмови или телевизија, нема да пропуштите ниту збор од дијалозите.

X-Balanced Speaker Unit
Предни звучници со X-Balanced Speaker Unit. Уникатната правоаголна форма на овие звучници максимално ја зголемува површината на мембраната. Таа го намалува движењето на мембраната без да го намали звучниот притисок, што резултира со помало изобличување и поголема острина на вокалите.

Звук со подлабок и помоќен бас
Моќниот безжичен сабвуфер со голем звучник од 160 мм создава звук со подлабок и побогат бас.

Едноставно безжично поврзување
За да немате неред од кабли, може безжично да испраќате звук кон вашиот звучник во вид на лента од телевизори BRAVIA од Sony што поддржуваат безжично поврзување.1 2 Исто така, безжичната врска ќе ви овозможи да ги вклучувате и исклучувате телевизорот и звучникот во вид на лента истовремено преку копчето за вклучување на BRAVIA. Така добивате уште една влезна врска преку Bluetooth® за друг извор, како паметен телефон или таблет-уред.

Стилски дизајн што може да се постави на ѕид
Дизајниран да се вклопи беспрекорно во вашата дневна соба, овој звучник во вид на лента може да се монтира на ѕид и има рамна задна површина што совршено се прилепува до ѕидот.

Прозорец со практичен OLED-екран
Прозорецот со OLED-екран на звучникот во вид на лента нуди лесно видливи информации за статусот на функциите за далечинска контрола како влезен извор, јачина на звук и поставки за звук како звучно поле, режим за говор и ноќен режим.

HDMI ARC
HDMI ARC (повратен аудио канал) ви овозможува да се поврзете со компатибилни телевизори користејќи само еден кабел, за да избегнете неред од кабли.

Оптички влез
Телевизорот не е компатибилен со HDMI ARC? Оптичкиот влез нуди висококвалитетен звук за филмови и други содржини.

Бренд

ШТО ИМА ВО ПАКЕТОТ

AC кабел
Батерии за далечинскиот управувач
Водич за брзо поставување
Далечински управувач:
Оптички кабел
Упатство за употреба

ГОЛЕМИНА НА ГЛАВЕН УРЕД – САМО КУЌИШТЕ (Ш X В X Д)

900x64x88 мм

ТЕЖИНА НА ГЛАВЕН УРЕД – САМО КУЌИШТЕ

2,4кг.

ГОЛЕМИНА НА САБВУФЕР (Ш X В X Д)

192x387x400 мм

ТЕЖИНА НА САБВУФЕР

7,3 кг

ТИП НА ЗАСИЛУВАЧ

Дигитален засилувач, S-Master

КАНАЛИ НА ЗАСИЛУВАЧ

2.1кан.

ИЗЛЕЗНА МОЌНОСТ (ВКУПНА)

330W

ВИД НА САБВУФЕР

Безжични

ВЛЕЗНИ И ИЗЛЕЗНИ ПРИКЛУЧОЦИ

Оптички влез за звук, USB type A (само за ажурирање)

BLUETOOTH®

RX (приемник)

ВЕРЗИЈА НА BLUETOOTH®

5.0

БРОЈ НА ВЛЕЗОВИ/ИЗЛЕЗИ

– / 1(ARC)

HDMI ВЛЕЗ

Dolby Digital, Dolby Dual mono, LCPM 2ch

ОПТИЧКИ ВЛЕЗ

Dolby Digital, Dolby Dual mono, LCPM 2ch

BLUETOOTH®(ПРИЕМНИК)

SBC

РЕЖИМ НА ЗВУК

Звучно поле

ЗВУЧЕН ЕФЕКТ

Ноќен режим, режим за гласови

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ВИРТУЕЛЕН ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК

S-Force PRO

СТРУКТУРА НА ЗВУЧНИЦИ

2.1-кан. (безжичен сабвуфер)

БЕЗЖИЧНО ПОВРЗУВАЊЕ СО ТЕЛЕВИЗОР

Да

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА

ЗВУЧНИК 35 W / САБВУФЕР 20 W

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА(ВО РЕЖИМ ЗА БРЗО ВКЛУЧУВАЊЕ)

ЗВУЧНИК 0,5 W / САБВУФЕР 0,5 W

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА (ИСКЛУЧЕН РЕЖИМ)

недостапно

ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА (РЕЖИМ НА ПОДГОТВЕНОСТ)

0,5 W

ПOТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА (РЕЖИМ НА ПОДГОТВЕНОСТ ВО МРЕЖА) – ПРИКЛУЧОЦИ

2,0 W (HDMI CEC, Bluetooth®, сите приклучоци и мрежи поврзани)

РЕЖИМОТ НА ПОДГОТВЕНОСТ Е АКТИВИРАН

По 20 минути

РЕЖИМОТ НА ПОДГОТВЕНОСТ ВО МРЕЖА Е АКТИВИРАН – ПРИКЛУЧОЦИ

По 20 минути (HDMI CEC, Bluetooth®)

ПРЕКЛОПНИК ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧУВАЊЕ НА БЕЗЖИЧНА(И) МРЕЖА(И)

Режим на подготвеност со Bluetooth®:
притиснете и задржете 5 сек. врз [POWER]+[BLUETOOTH]+[VOL.-] на звучникот во вид на лента во исто време.