-11%
,

TV KDL40WE660BAEP

Sony

Спореди
  • Висок динамички опсег
  • Full HD резолуција (1920 x 1080)
  • X-Reality™ PRO
  • YouTube™ и многу повеќе

24,990.00 ден 27,990.00 ден

Забавувајте се со неверојатно детални Full HD слики, подобрени со волшебното зголемување на резолуцијата со X-Reality™ PRO. Благодарение на пристапот до YouTube преку едно копче, можете многу брзо да најдете забавни содржини. Сите спецификации ќе бидат достапни наскоро.

SKU: 012448 Категории: ,
Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)40″ (39,9″)
Големина на екранот (см, мерено дијагонално)101,4 см
Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)Прибл. 91,0×54,3×7,0 см
Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)Прибл. 91,0×59,1×20,8 см
Димензии на телевизорот со поден држач (Ш x В x Д)
Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)Прибл. 100,6 x 63,6 x 15,6 см
Ширина на држачотПрибл. 64,6 см
VESA® поставеност на отворите (Ш x В)10,0×20,0 см
Тежина на телевизорот без држачПрибл. 8,1 кг
Тежина на телевизорот со држачПрибл. 8,7 кг
Тежина на телевизорот со поден држач
Тежина на картонското пакување (бруто)Прибл. 12 кг
Wi-Fi® стандардиСертификат за Wi-Fi® 802.11b/g/n
Влезови за етернет1 (заден)
Поддршка за Bluetooth® профилиНе
Поврзување со паметен телефонПресликување на екран (Miracast™)
Photo Sharing Plus
Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска1 (страничен)
Влез(ови) за IF (сателитска)Не
Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)Не
Композитен видео влез(ови)Не
RS-232C влез(ови)Не
SCARTБез Smartlink: 1 (заден)
Вкупно HDMI влезови2 (2 странични)
HDCPHDCP1.4
HDMI-CECДа
MHLНе
HDMI повратен аудио канал (ARC)Да
Дигитален аудио излез(и)1 (страничен хибриден со излез за слушалки, аудио излез и излез за сабвуфер со дигитален аудио излез)
Излез(и) за звук / слушалки1 (страничен хибриден со излез за слушалки, аудио излез и излез за сабвуфер)
USB приклучоци2 (странични/пар)
Снимање на USB HDDДа (освен Италија)
Поддршка за формати на USB уредиFAT16/FAT32/NTFS
Кодеци за репродукција преку USBMPEG1/ MPEG2PS/ MPEG2TS/ AVCHD/ MP4Part10/ MP4Part2/ AVI(XVID)/ AVI(MotionJpeg)/ WMV9/MKV/ WEBM/ WAV/ MP3/ WMA/JPEG
Вид на екранLCD екран
Резолуција на екранот (Х x В, точки)1920×1080
Можност за 3DНе
Вид на задно осветлувањеEdge LED
Вид на затемнување на задното осветлувањеЗатемнување на слика
Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)Да
Процесор за сликаНе
Подобрување на остринатаX-Reality™ PRO
Подобрување на боитеТехнологија Live Colour™
Подобрување на контрастотПодобрување на динамичкиот контраст
Подобрување на движењата (стандардни Hz)Motionflow™ XR 400 Hz (стандардно 50 Hz)
Поддршка за видео сигнали1080p(30, 50, 60 Hz), 1080/24p, 1080i(50,60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 576i, 480p, 480i
Режими на сликаЖивописно, стандардно, прилагодено, кино, спорт, фото-живописно, фото-стандард, фото-прилагодено, игри, графика, HDR игри, HDR кино
Поддршка за HEVCДа (до 1920×1080/60p 10 бита)
Излезна моќност на звукот5W + 5W
Вид на звучникотЗвучник со отворена предна плоча
Поддршка за Dolby формат на звукDolby™ Digital, Dolby™ Digital Plus, Dolby™ Pulse
Поддршка за DTS формат на звукDTS дигитален опкружувачки звук
FM радиоДА (само RU и UA)
Обработка на звукотClearAudio+
Симулиран опкружувачки звукS-Force преден опкружувачки звук
Режими на звукСтандардно, музика, кино, спорт
Оперативен системLinux
Вграден мемориски простор (GB)
Јазик на екранотБУГАРСКИ/КАТАЛОНСКИ/ЧЕШКИ/ДАНСКИ/ГЕРМАНСКИ/ГРЧКИ/АНГЛИСКИ/ШПАНСКИ/ЕСТОНСКИ/ФИНСКИ/ФРАНЦУСКИ/ЕВРЕЈСКИ/ХРВАТСКИ/УНГАРСКИ/ИТАЛИЈАНСКИ/КАЗАКСТАНСКИ/ЛИТВАНСКИ/ЛАТВИСКИ/ХОЛАНДСКИ/НОРВЕШКИ/ПОЛСКИ/ПОРТУГАЛСКИ/РОМАНСКИ/РУСКИ/СЛОВАЧКИ/СЛОВЕНСКИ/СРПСКИ/ШВЕДСКИ/ТУРСКИ/УКРАИНСКИ/БОСАНСКИ/МАКЕДОНСКИ
Јазик за внесување текстАНГЛИСКИ/ХОЛАНДСКИ/ФРАНЦУСКИ/ИТАЛИЈАНСКИ/ГЕРМАНСКИ/ГРЧКИ/ТУРСКИ/ШПАНСКИ/КАТАЛОНСКИ/ПОРТУГАЛСКИ/ПОЛСКИ/ЧЕШКИ/УНГАРСКИ/РУСКИ/БУГАРСКИ/ФИНСКИ/ДАНСКИ/ШВЕДСКИ/НОРВЕШКИ/СЛОВАЧКИ/РОМАНСКИ/СЛОВЕНСКИ/ЕСТОНСКИ/ЛАТВИСКИ/УКРАИНСКИ/ЛИТВАНСКИ/ХРВАТСКИ/МАКЕДОНСКИ
Лента за содржиниНе
Гласовно пребарувањеНе
Електронски програмски водич (EPG)Да
Internet BrowserOpera (во зависност од земјата)
Продавница за апликацииДа (Opera Store)
Тајмер за вклучување/исклучувањеДа
Тајмер за заспивањеДа
ТелетекстДа
Две сликиНе
Придружен текст (аналоген/дигитален)(аналоген)-
(дигитален)Превод
Ознака за енергетско нивоA+
Големина на екранот (см, мерено дијагонално)101,4 см
Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)40″ (39,9″)
Потрошувачка на енергија (при работа)Номинално: 60 W / Стандардно: 48 W
ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*70 kWh/годишно
Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)0,50W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) – приклучоци3,00 W (Wi-Fi) / 3,00 W (LAN)
Сооднос на најголемо осветлување за ЕУ68%
Присуство на оловоДа
Количество жива (мг)0.0
Енергетски потреби (напон/фреквенција)AC 220-240 V, 50 Hz
DC 19,5 V
Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлувањеДа
Контрола на динамично задно осветл.Да
Сензор за осветленост
Боја на рамкатаЦрна
Дизајн на држачотСребрена плоча во форма на U
Број на приемници (антенски/кабелски)1 (дигитален/аналоген)
Број на приемници (сателитски)
ТВ систем (аналоген)B/G, D/K, I
Покриеност на канали од приемникот (аналогни)45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална антенска телевизија)DVB-T
Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)DVB-C
Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)
CI+Да
Дополнителна галантеријаНосач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата
ПРИКЛУЧОЦИТЕ СЕ ДОСТАПНИ САМО ПРЕД МОНТИРАЊЕТО НА ЅИДПРИЕМНИК, ЕТЕРНЕТ, SCART
ПРИКЛУЧОЦИТЕ СЕ ДОСТАПНИ И ПРЕД И ПО МОНТИРАЊЕТО НА ЅИДUSB 1-2, HDMI 1-2, АУДИО ИЗЛЕЗ/ИЗЛЕЗ ЗА СЛУШАЛКИ, ДИГИТАЛЕН АУДИО ИЗЛЕЗ, CI+
ПРИКЛУЧОЦИТЕ НЕ СЕ ДОСТАПНИ КОГА СЕ КОРИСТИ ДРЖАЧОТ ЗА НА ЅИД
ПРИКЛУЧОЦИТЕ СЕ ДОСТАПНИ И ПРЕД И ПО МОНТИРАЊЕТО НА ЅИДUSB 1-2, HDMI 1-2, АУДИО ИЗЛЕЗ/ИЗЛЕЗ ЗА СЛУШАЛКИ, ДИГИТАЛЕН АУДИО ИЗЛЕЗ, CI+
ПРИКЛУЧОЦИТЕ СЕ ДОСТАПНИ САМО ПРЕД МОНТИРАЊЕТО НА ЅИДПРИЕМНИК
ПРИКЛУЧОЦИТЕ НЕ СЕ ДОСТАПНИ КОГА СЕ КОРИСТИ ДРЖАЧОТ ЗА НА ЅИДЕТЕРНЕТ, SCART