-13%
,

XR50X90J

Sony

  • Реална 4K-забава со човечка интелигенција.
  • Зоните со LED-светилки се вклучуваат и исклучуваат независно за реалистична светлина и детали во сенките
  • Cognitive Processor XR™ разбира како гледаат и слушаат луѓето и создава пореално доживување
  • Високотонците за позиционирање на звукот ги прават сите звуци реални

69,990 ден 79,990 ден

X90J | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)
Реална 4K-забава со човечка интелигенција.
Зоните со LED-светилки се вклучуваат и исклучуваат независно за реалистична светлина и детали во сенките
Cognitive Processor XR™ разбира како гледаат и слушаат луѓето и создава пореално доживување
Високотонците за позиционирање на звукот ги прават сите звуци реални
Минималистички дизајн со тенка рамка за помалку пречки
4K HDR-телевизор со Cognitive Processor XR™, Full Array LED и технологија за реален звук од екранот.

SKU: 10102456 Категории: , Ознака:
Бренд

Големина

50” (126 cm)

Резолуција

4K Ultra HD

Технологија на екран

LED

Година на моделот 2021
Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално) 50″ (49,5″)
ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО) 126 см
Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д) Прибл. 111,9 x 64,9 x 7,0 см
ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ДРЖАЧ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА) (Ш x В x Д) Прибл. 111,9 x 71,5 x 28,6 см
Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д) Прибл. 122,5 x 78,2 x 14,1 см
ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА) Прибл. 66,5 см
VESA® поставеност на отворите (Ш x В) 20,0 x 20,0 см
Тежина на телевизорот без држач Прибл. 13,5 кг
Тежина на картонското пакување (бруто) Прибл. 19 кг
Wi-Fi® стандарди Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac
Влезови за етернет 1 (страничен)
Поддршка за Bluetooth® профили верзија 4.2; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/

SPP(профил за сериска порта)/A2DP (стерео звук) /AVRCP (AV-далечински управувач)

CHROMECAST BUILT-IN Да
APPLE AIRPLAY Да
APPLE HOMEKIT Да
Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска 1 (страничен)
Влез(ови) за IF (сателитска) 2 (странични)
Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr) Не
Композитен видео влез(ови) 1 (страничен, мини приклучок)
RS-232C влез(ови) Не
Вкупно HDMI влезови 4 (4 странични)
HDCP HDCP2.3(за HDMI™1/2/3/4)
HDMI-CEC Да
Карактеристиките се наведени во HDMI2.1 4K120/eARC/VRR/ALLM
HDMI повратен аудио канал (ARC) Да (eARC/ARC)
Променлива стапка на освежување (VRR) Да (за HDMI™3/4)
Автоматски режим со мало доцнење (ALLM) Да (за HDMI™3/4)
Дигитален аудио излез(и) 1 (страничен)
Излез(и) за слушалки 1 (страничен)
Аудио излез(и)
Излез(и) за сабвуфер
USB приклучоци 2 (странични)
Снимање на USB HDD Да(1Rec)(освен Италија)
Поддршка за формати на USB уреди FAT16/FAT32/exFAT/NTFS
Кодеци за репродукција преку USB MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,

HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,

VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/LPCM/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG;

WEBM:VP9/AC4/ogg/AAC/ARW(само „Screen nail“)

Вид на екран LCD екран
Резолуција на екранот (Х x В, точки) 3840 x 2160
Агол на гледање (X-Wide Angle)
Вид на задно осветлување Директно (Full Array LED)
Вид на затемнување на задното осветлување Local Dimming
Компатибилност со HDR (висок динамички опсег) Да (HDR10, HLG, Dolby Vision)
Процесор за слика Cognitive Processor XR
Подобрување на острината Подобрување на квалитетот до 4K со XR
Dual database processing
XR Super Resolution
Подобрување на боите XR Triluminos Pro™
XR Smoothing
Технологија Live Colour™
Подобрување на контрастот XR Contrast Booster
XR HDR Remaster
Подобрување на динамичкиот контраст
Подобрување на движењата (стандардни Hz) XR Motion Clarity, автоматски режим
Поддршка за видео сигнали HDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080p(30, 50, 60, 100, 120 Hz),

1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 480p

Режими на слика Живописно, стандардно, кино, IMAX Enhanced, игри, графика, фотографии, приспособено, Dolby Vision Bright,

Dolby Vision Dark, Netflix calibrated Mode

СЕНЗОР Лесен
NETFLIX CALIBRATED MODE Да
Излезна моќност на звукот 10W + 10W
Вид на звучникот Acoustic Multi-Audio, високотонец за позиционирање на звукот, X-Balanced Speaker
Конфигурација на звучници Целосен опсег (рефлективен бас) x 2, високотонец x 2
Поддршка за Dolby формат на звук Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos
Поддршка за DTS формат на звук DTS дигитален опкружувачки звук
ACOUSTIC AUTO CALIBRATION Компензација за положбата на корисникот и за просторијата
ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС Voice Zoom 2
FM радио Не
Обработка на звукот Не
Симулиран опкружувачки звук Конверзија во 3D-опкружувачки звук
Режими на звук Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт, Dolby Audio
Оперативен систем Android TV™
Вграден мемориски простор (GB) 16GB
Јазик на екранот АФРИКАНС,AMH,АРАПСКИ,АСАМСКИ,AZE,BEL,БУГАРСКИ,БЕНГАЛСКИ,БОСАНСКИ,КАТАЛОНСКИ,ЧЕШКИ,

ДАНСКИ,DEU,ГРЧКИ,АНГЛИСКИ,ШПАНСКИ,ЕСТОНСКИ,BAQ,PER,ФИНСКИ,ФРАНЦУСКИ,GLG,ГУЏАРАТСКИ,

ХИНДИ,ХРВАТСКИ,УНГАРСКИ,ИНДОНЕЗИСКИ,ISL,ИТАЛИЈАНСКИ,ХЕБРЕЈСКИ,ЈАПОНСКИ,КАЗАШКИ,

КАНАДСКИ,KOR,KIR,LAO,ЛИТВАНСКИ,ЛАТВИСКИ,МАКЕДОНСКИ,МАЛАЈАЛСКИ,MON,МАРАТХИ,MAY,BUR,

NOB,NEP,NLD,ОРИЈА,ПЕНЏАПСКИ,ПОЛСКИ,ПОРТУГАЛСКИ,РОМАНСКИ,РУСКИ,SOL,СЛОВЕНСКИ,ALB,СРПСКИ,

ШВЕДСКИ;СВАХИЛСКИ,ТАМИЛСКИ,ТЕЛУГУ,ТАЈЛАНДСКИ,TGL,ТУРСКИ,УКРАИНСКИ,URD,UZB,ВИЕТНАМСКИ,

ЕДНОСТАВЕН КИНЕСКИ,ТРАДИЦИОНАЛЕН КИНЕСКИ,ЗУЛУ

Јазик за внесување текст АРАПСКИ / БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / ЕВРЕЈСКИ / ИНДОНЕЗИСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЈАПОНСКИ / НОРВЕШКИ / ПЕРСИСКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТАИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ВИЕТНАМСКИ
Гласовно пребарување (Гласовно пребарување)Да/(вграден микрофон)Не
ВГРАДЕН ПРЕКИНУВАЧ ЗА МИКРОФОН
Електронски програмски водич (EPG) Да
Internet Browser Vewd
Продавница за апликации Да (Google Play Store)
Тајмер за вклучување/исклучување Да
Тајмер за заспивање Да
Телетекст Да
Автоматска калибрација со CalMAN® Да
Придружен текст (аналоген/дигитален) (Аналоген) Не
(дигитален)Превод
Ознака за енергетско ниво B
ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО) 126 см
Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално) 50″ (49,5″)
Потрошувачка на енергија (при работа) 110 W
ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА* 153 kWh годишно
Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност) 0,50 W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) – приклучоци 2,00 W(Wi-Fi) / 2,00 W(LAN) / 1,0 W(Bluetooth®)
СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ 76%
Присуство на олово
Количество жива (мг) 0,0 mg
Енергетски потреби (напон/фреквенција) 50 Hz
220 V – 240 V AC
Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување Да
Контрола на динамично задно осветл. Да
ЕКОЛОШКИ ПРОИЗВОД Да
ДИЗАЈН НА РАМКАТА Рамна површина
БОЈА НА РАМКАТА Црна
Дизајн на држачот Тенок држач
БОЈА НА ДРЖАЧОТ Црн титаниум
ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ
ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ Стандарден далечински управувач
Број на приемници (антенски/кабелски) 2(дигитални)/1(аналоген)
Број на приемници (сателитски) 2
ТВ систем (аналоген) B/G, D/K, I
Покриеност на канали од приемникот (аналогни) 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална антенска телевизија) DVB-T/T2
Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија) VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална кабелска телевизија) DVB-C
Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија) VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална сателитска телевизија) DVB-S/S2
Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија) Фреквенциски опсег 950-2150 MHz
CI+ Да
Читач на екран Да
Аудио опис Да
Придружен текст Поднаслов
Зголемување на текстот Да
Кратенка за пристапност Да
Гласовно пребарување Да
Дополнителна галантерија Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата