, , ,

XR55X90K

Sony

  • BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)
  • Нова генерација на слика и звук со когнитивна интелигенција
  • Широка палета на бои за реални тонови и нијанси
  • Поголема длабочина со длабоки црни тонови и силна светлина

94,990 ден

Ново ниво на слика и звук со Cognitive Processor XR™. Нашиот револуционерен процесор во телевизорите BRAVIA XR™ од Sony репродуцира содржини на ист начин како што гледаат и слушаат луѓето, за да добиете неверојатно реално доживување. Тој разбира како фокусира човечкото око и врши вкрстена анализа на сликите за да создаде реална длабочина, извонреден контраст и прекрасни и живописни бои.
Full Array LED, со помош на Cognitive Processor XR™, го контролира задното осветлување во зони за да создаде реален контраст и во светлите и во темните површини истовремено. Паметниот процесор го гледа светот исто како и вие, а сликите ги подобрува со реални бои и длабочина.
Уживајте во звук што е прецизно усогласен со случувањата на екранот благодарение на технологијата Acoustic Multi-Audio™. Високотонците за позиционирање на звукот создаваат хармонија од сликите и звукот за прекрасно доживување при гледањето.
Телевизорите BRAVIA XR се дизајнирани за врвни доживувања и не се штетни за животната средина. Посветени сме да користиме помалку нерециклирана пластика за телевизорите и пакувањата. Рамката на X90K/P е од рециклирана пластика. Технологиите за задно осветлување, BRAVIA CAM и сензорите нудат квалитетна слика и мала потрошувачка на енергија.