-13%
, , ,

XR65A75K

Sony

BRAVIA XR | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)
Нова генерација на слика и звук со когнитивна интелигенција
Извонредно јасни црни тонови за реална длабочина и текстура
Екранот е звучник, а сликите и звукот се во хармонија

139,990 ден 159,990 ден

Ново ниво на слика и звук со Cognitive Processor XR™. Нашиот револуционерен процесор во телевизорите BRAVIA XR™ од Sony репродуцира содржини на ист начин како што гледаат и слушаат луѓето, за да добиете неверојатно реално доживување. Тој разбира како фокусира човечкото око и врши вкрстена анализа на сликите за да создаде реална длабочина, извонреден контраст и прекрасни и живописни бои.
Обединувајќи го нашиот OLED-екран со XR OLED Contrast Pro, овој телевизор ги подобрува боите и контрастот во светлите површини за да уживате во ненадминати црни тонови и максимална светлина. Во комбинација со Cognitive Processor XR™, ги подобрува сликите на ист начин како што фокусираат вашите очи за да не пропуштите ниту детаљ во светлите површини или длабоките сенки.
Acoustic Surface Audio™ користи специјални механизми за придвижување за да го претвори екранот во звучник. Ќе слушате прецизно усогласен звук со акцијата на екранот, а сликите и звукот ќе бидат во хармонија и ќе создадат прекрасно доживување.
Пронајдете омилени содржини со гласовно пребарување. Почнете да гледате серија или филм со изговарање на името или пребарувајте гласовно изговарајќи „find action movies“. Притиснете го копчето на управувачот за да започнете.
Телевизорите BRAVIA XR се дизајнирани за врвни доживувања и не се штетни за животната средина. Посветени сме да користиме помалку нерециклирана пластика за телевизорите и пакувањата. Задниот капак на A75K е од рециклирана пластика. Технологиите за задно осветлување, BRAVIA CAM и сензорите нудат квалитетна слика и мала потрошувачка на енергија.
XR OLED Contrast Pro ги подобрува боите и контрастот во светлите површини за да создаде извонредно реални слики дефинирани со апсолутно црни тонови и максимална светлина. Овој OLED-телевизор, опремен со сензор за температура и екран со силно осветлување, го користи нашиот Cognitive Processor XR™ за да ја утврди температурата на екранот и прецизно да ја контролира светлината заради истовремено осветлување на точките во светлите површини.

Бренд

Големина

65'' (164 cm)

Технологија на екран

OLED

Резолуција

4K Ultra HD