-21%
, ,

XR65A95KAEP

Sony

  • Нашиот врвен OLED-телевизор со најширока палета на бои досегa
  • Cognitive Processor XR™ разбира како гледаат и слушаат луѓето и создава пореално доживување
  • Звучникот во екранот и процесорот XR ги подобруваат сите звуци
  • Откријте нови начини за уживање во телевизијата со испорачаната BRAVIA CAM

189,990 ден 239,990 ден

4K OLED
Што и да гледате, квалитетот ќе биде подобрен приближно до 4K, благодарение на нашиот уникатен Cognitive Processor XR™. Ќе уживате и во неверојатниот контраст на нашиот нов OLED(QD-OLED) екран кого извонредно го контролира нашата уникатна технологија за да испорача реалистична длабочина и нашата најширока палета на прекрасни и прецизни бои во секоја сцена.

Cognitive Processor XR™
Ново ниво на слика и звук со Cognitive Processor XR™. Нашиот револуционерен процесор во телевизорите BRAVIA XR™ од Sony репродуцира содржини на ист начин како што гледаат и слушаат луѓето, за да добиете неверојатно реално доживување. Тој разбира како фокусира човечкото око и врши вкрстена анализа на сликите за да создаде реална длабочина, извонреден контраст и прекрасни и живописни бои.

XR Triluminos Max™
Новиот OLED-екран(QD-OLED) прикажува најширока палета на бои, благодарение на Cognitive Processor XR™. Овој уникатен процесор ги репродуцира природните тонови и нијанси што им изгледаат убаво на луѓето и го исполнува екранот со доследни и живописни бои и реални текстури при сите нивоа на осветлување.

XR OLED Contrast Pro
XR OLED Contrast Pro му овозможува на нашиот OLED(QD-OLED)-екран да прикажува реален контраст со најсветли бои и чисти црни тонови. Овој OLED-телевизор, опремен со сензор за температура [1] и плоча за дифузија на топлина [2], го користи нашиот Cognitive Processor XR™ за да ја утврди температурата на екранот и прецизно да ја контролира светлината, резултирајќи со приказ на 200% повеќе светлина на боите од стандардните OLED-телевизори.

XR HDR Remaster
Со XR HDR Remaster, телевизорот може да ги открие сите предмети на екранот, да ги анализира нивните бои и да го прилагоди контрастот за ги направи сликите уште пореални. Обработката на предметите со BRAVIA XR нуди потполно ново ниво на прецизност преку дополнително прилагодување на нијансите, заситувањето, светлината, векторот на движење, фреквентниот опсег и многу повеќе. Како резултат добивате извонредно реални сцени со поголема длабочина, реални текстури и природни бои.

Подобрување на квалитетот до 4K со XR
Со XR-подобрувањето на квалитетот до 4K ќе добиете забава со приближен квалитет до 4K, независно од содржината или изворот. Нашиот Cognitive Processor XR™ обработува огромни количини на податоци и интелигентно ги обновува изгубените текстури и детали за да добиете реални слики.

4K XR Super Resolution
XR Super Resolution ги открива предметите во сликата и репродуцира практично реални текстури на екранот. Нашиот процесор BRAVIA XR прецизно ги анализира и обработува податоците за да создаде 4K-слики со четири пати поголема резолуција од Full HD за да ги збогати сцените со реални детали и текстури.

4K XR Smoothing
XR Smoothing создава јасни и природни 4K-слики во реално време, без „појава на ленти“ како кај другите телевизори. Сцените се репродуцираат со илјадници тонови, нијанси и градации, поради што изгледаат многу реално.

XR OLED Motion
XR OLED Motion и Cognitive Processor XR™ спречуваат заматување преку откривање и вкрстена анализа на важни визуелни елементи од последователните слики. Создава и вметнува дополнителни слики помеѓу оригиналните за да добиете јасни и остри движења, дури и во динамички сцени.

Помалку одблесоци и отсјај, прекрасна слика
Одблесоците и отсјајот го отежнуваат гледањето, особено во темни сцени во кои длабочината и деталите се скриени. Рефлектирајќи многу малку надворешна светлина, нашиот екран OLED(QD-OLED) го намалува овој ефект и нуди неверојатна светлина, бои и контраст во речиси секакви услови на осветлување. Задлабочете се во сцената и уживајте во прекрасната слика без пречки.

Прекрасни бои од сите можни агли
Страничното гледање телевизија никогаш не нудело такво задоволство. Нашата нова генерација на самоосветлувачки OLED-екран(QD-OLED) вграден во A95K нуди континуирано осветлување. Боите се доследни и реални од сите агли на гледање.

Година на моделот Година на моделот 2022
Димензии и тежина Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално) 65″ (64,5″)
ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО) 164 см
Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д) Прибл. 144,4 x 83,7 x 4,3 см
ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ИСПОРАЧАНАТА КАМЕРА(БЕЗ ДРЖАЧ)(Ш X В X Д) Прибл. 144,4 x 85,2 x 5,6 (4,28) см
ТЕЛЕВИЗОР СО ДРЖАЧ (СТИЛ НА ПРЕДНА ПОЛОЖБА) (Ш X В X Д) Прибл. 144,4 x 85,1 x 30,1 см (вклучувајќи ја камерата)
ТЕЛЕВИЗОР СО ДРЖАЧ (СТИЛ НА ЗАДНА ПОЛОЖБА) (Ш X В X Д) Прибл. 144,4 x 87,7 x 28,2 см (вклучувајќи ја камерата)
Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д) Прибл. 159,0 x 96,3 x 20,0 см
ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (СТИЛ НА ПРЕДНА ПОЛОЖБА) Прибл. 144,1 см
ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (СТИЛ НА ЗАДНА ПОЛОЖБА) Прибл. 144,1 см
VESA® поставеност на отворите (Ш x В) 30,0 x 30,0 см
Тежина на телевизорот без држач Прибл. 27 кг
Тежина на телевизорот со држач
Тежина на картонското пакување (бруто) Прибл. 51 кг
Поврзување Wi-Fi® стандарди Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac
ФРЕКВЕНЦИЈА НА WI-FI 2,4 GHz/5 GHz(за Wi-Fi Direct: само 2,4 GHz)
Влезови за етернет 1 (долен)
Поддршка за Bluetooth® профили Верзија 4.2, HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)/A2DP (стерео звук) /AVRCP (AV-далечински управувач)
CHROMECAST BUILT-IN Да
APPLE AIRPLAY Да
APPLE HOMEKIT Да
Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска 1 (долен)
Влез(ови) за IF (сателитска) 2(долу)
Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr) Не
Композитен видео влез(ови) Хибриден, со влез за централен звучник S x1(страничен, мини приклучок)
RS-232C влез(ови) Не
Вкупно HDMI влезови 4 (1 страничен, 3 долу)
HDCP HDCP2.3(за HDMI™1/2/3/4)
BRAVIA SYNC (СО HDMI-CEC) Да
Карактеристиките се наведени во HDMI2.1 4K120/eARC/VRR/ALLM
HDMI повратен аудио канал (ARC) Да (eARC/ARC)
Променлива стапка на освежување (VRR) Да (за HDMI™3/4)
Автоматски режим со мало доцнење (ALLM) Да (за HDMI™3/4)
Дигитален аудио излез(и) 1 (долу)
Излез(и) за слушалки
Аудио излез(и)
Излез(и) за сабвуфер
USB приклучоци 1 (страничен)/1 (долу)
Снимање на USB HDD Да(1Rec)(освен Италија)
Поддршка за формати на USB уреди FAT16/FAT32/exFAT/NTFS
Кодеци за репродукција преку USB MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/LPCM/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG,WEBM:VP9/AC4/ogg/AAC/ARW(само „Screen nail“)
Слика (панел) Вид на екран OLED (QD-OLED)
Резолуција на екранот (Х x В, точки) 3840 x 2160
Агол на гледање (X-Wide Angle)
ТЕХНОЛОГИЈА ШТО СПРЕЧУВА РЕФЛЕКТИРАЊЕ (X-ANTI REFLECTION)
Вид на задно осветлување
Вид на затемнување на задното осветлување
СТАПКА НА ОСВЕЖУВАЊЕ НА ЕКРАНОТ 100Hz
Слика (обработување) Компатибилност со HDR (висок динамички опсег) Да (HDR10, HLG, Dolby Vision)
Процесор за слика Cognitive Processor XR
Подобрување на острината Подобрување на квалитетот до 4K со XR
Dual database processing
XR Super Resolution
Подобрување на боите XR TRILUMINOS Max™
XR Smoothing
Технологија Live Colour™
ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНТРАСТОТ OLED XR Contrast Pro
XR HDR remaster
Подобрување на динамичкиот контраст
Pixel Contrast Booster
Подобрување на движењата (стандардни Hz) XR OLED Motion, автоматски режим
Поддршка за видео сигнали HDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080p(30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 480p
Режими на слика Живописно, стандардно, кино, IMAX Enhanced, игри, графика, фотографии, приспособено, Dolby Vision Bright, Dolby Vision Dark, Netflix calibrated Mode
СЕНЗОР Светлина/бои
NETFLIX CALIBRATED MODE Да
Звук (звучници и засилувач) Излезна моќност на звукот 20 W + 20 W + 10 W + 10 W
Вид на звучникот Acoustic Surface Audio+
Конфигурација на звучници Механизам за придвижување x 2, сабвуфер x 2
Звук (обработка) Поддршка за Dolby формат на звук Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos
Поддршка за DTS формат на звук DTS дигитален опкружувачки звук
ACOUSTIC AUTO CALIBRATION Компензација за положбата на корисникот и за просторијата
ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС Voice Zoom 2
FM радио Не
Обработка на звукот Не
Симулиран опкружувачки звук Конверзија во 3D-опкружувачки звук
Режими на звук Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт, Dolby Audio
ACOUSTIC CENTER SYNC Да (систем за домашно кино, компатибилен звучник во вид на лента од Sony)
Слушалки подготвени за 3D опкружувачки звук Да
Камера КАМЕРА BRAVIA CAM (комплет)
ФУНКЦИЈА ЗА КАМЕРА Да (апликации за камера)
Софтвер Оперативен систем Android TV™
ПАМЕТЕН ТЕЛЕВИЗОР Google TV™
Вграден мемориски простор (GB) 16 GB
Јазик на екранот АФРИКАНС,AMH,АРАПСКИ,АСАМСКИ,AZE,BEL,БУГАРСКИ,БЕНГАЛСКИ,БОСАНСКИ,КАТАЛОНСКИ,ЧЕШКИ,ДАНСКИ,DEU,ГРЧКИ,АНГЛИСКИ,ШПАНСКИ,ЕСТОНСКИ,BAQ,PER,ФИНСКИ,ФРАНЦУСКИ,GLG,ГУЏАРАТСКИ,ХИНДИ,ХРВАТСКИ,УНГАРСКИ,ИНДОНЕЗИСКИ,ISL,ИТАЛИЈАНСКИ,ХЕБРЕЈСКИ,ЈАПОНСКИ,КАЗАШКИ,КАНАДСКИ,KOR,KIR,LAO,ЛИТВАНСКИ,ЛАТВИСКИ,МАКЕДОНСКИ,МАЛАЈАЛСКИ,MON,МАРАТХИ,MAY,BUR,NOB,NEP,NLD,ОРИЈА,ПЕНЏАПСКИ,ПОЛСКИ,ПОРТУГАЛСКИ,РОМАНСКИ,РУСКИ,SOL,СЛОВЕНСКИ,ALB,СРПСКИ,ШВЕДСКИ,СВАХИЛСКИ,ТАМИЛСКИ,ТЕЛУГУ,ТАЈЛАНДСКИ,TGL,ТУРСКИ,УКРАИНСКИ,URD,UZB,ВИЕТНАМСКИ,ЕДНОСТАВЕН КИНЕСКИ,ТРАДИЦИОНАЛЕН КИНЕСКИ,ЗУЛУ
Јазик за внесување текст АРАПСКИ / БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / ЕВРЕЈСКИ / ИНДОНЕЗИСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЈАПОНСКИ / НОРВЕШКИ / ПЕРСИСКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ
Гласовно пребарување (Гласовно пребарување)Да/(вграден микрофон)Да
ВГРАДЕН ПРЕКИНУВАЧ ЗА МИКРОФОН Да
Електронски програмски водич (EPG) Да
Internet Browser Vewd
Продавница за апликации Да (Google Play Store)
Тајмер за вклучување/исклучување Да
Тајмер за заспивање Да
Телетекст Да
Автоматска калибрација со CalMAN® Да
Придружен текст (аналоген/дигитален) (Аналоген) Не
(дигитален)Превод
Функции за ​PlayStation®5 Автоматски HDR со мапирање на тонови Да
Режим на слика со автоматски жанр Да
Заштеда на енергија ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО) 164 см
Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално) 65″ (64,5″)
ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА* 113 kWh/1000 h
Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност) 0,50 W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) – приклучоци 2,00 W(Wi-Fi) / 2,00 W(LAN) / 0,50 W(CEC)
Присуство на олово
Количество жива (мг) 0,0 mg
Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star
Усогласеност со Energy Star®
Енергетски потреби (напон/фреквенција) 50 Hz
220 V – 240 V AC
Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување Да
Контрола на динамично задно осветл.
ЕКОЛОШКИ ПРОИЗВОД Да
Дизајн ДИЗАЈН НА РАМКАТА Рамна метална површина
БОЈА НА РАМКАТА Црн титаниум
Дизајн на држачот Плоча со рамни рабови
БОЈА НА ДРЖАЧОТ Плоча во црна боја
ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ
СТИЛ Двоен стил (стил на предна положба/стил на задна положба)
ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ IR-далечински управувач; врвен далечински управувач
Вградени приемници Број на приемници (антенски/кабелски) 2(дигитални)/1(аналоген)
Број на приемници (сателитски) 2
ТВ систем (аналоген) B/G, D/K, I
Покриеност на канали од приемникот (аналогни) 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална антенска телевизија) DVB-T/T2
Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија) VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална кабелска телевизија) DVB-C
Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија) VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)
ТВ систем (дигитална сателитска телевизија) DVB-S/S2
Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија) Фреквенциски опсег 950-2150 MHz
CI+ Да
Пристапност Читач на екран Да
Аудио опис Да
Придружен текст Поднаслов
Зголемување на текстот Да
Кратенка за пристапност Да
Гласовно пребарување (Гласовно пребарување)Да/(вграден микрофон)Да